Szukaj
Menu Menu
Konto Konto
Patiostyl
Ulubione Ulubione
0
Koszyk
0
Koszyk
Szukaj
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto
Maskotka Mikrob Czekolada
Ocena: 0
Numer Katalogowy: MIKR- CKOL
• Dostępny
Stan magazynowy: 1 szt.

GIANTmicrobes to pluszowe zabawki: powiększone wirusy, bakterie, komórki i pasożyty, mające ten sam kształt, kolor i wygląd co żywe wirusy, bakterie, komórki i pasożyty, ale miliony razy większe.

Dodano im ludzkie cech takie jak oczy, usta i nosy, przez co wzbudzają sympatie zarówno dzieci jak i dorosłych.

Cena za szt.

62,00 PLN
Ilość
Dodano do koszyka
Produkt niedostępny w tej liczbie. Dostępna ilość:
Czas wysyłki: 1 dzień
Dostawy: od 16,00 PLN
Zapytaj o produkt
Drukuj
Opis produktu
Opinie

Opis produktu

Studenci obdarowują się wzajemnie podobiznami Tych, nad którymi spędzili wiele godzin studiowania.

Jeżeli twoje dziecko jeszcze nie myje rąk przed jedzeniem, to po poznaniu Giantmicrobes na pewno będzie to robić!

Mają wielkość od 12 do 18 cm. Przy każdej zabawce jest zdjęcie prawdziwego mikroorganizmu - milion razy mniejszego.

Wielkie Mikroby uczą i bawią. To Prześladowcy Ludzkości w wersji oswojonej, nie musisz się już ich bać. Jeszcze niedawno ludzie nie mieli pojęcia o ich istnieniu, teraz poznaliśmy ich wygląd, tajemnice i możemy bawić się ich podobiznami. Sympatycznie wyglądające „stworki” są popularne w przedszkolach, przychodniach, aptekach, na imprezach. Chłopaki dają je dziewczynom a dziewczyny chłopakom! Są dla wszystkich którzy mają poczucie humoru i niezbędną wiedzę!

Kup swojego Wielkiego Mikroba! Mikrokosmos jest tak blisko!

Czekolada (Chocolate)

Czekolada to pyszny temat. Ta urocza pluszowa Czekolada jest oparta na kształcie rzeczywistej cząsteczki teobrominy. Czekolada pochodzi z nasion Theobroma cacao. Teobromina jest jednym z najbardziej stymulujących związków występujących w czekoladzie.

Dowiedz się o naukowych i zdrowotnych korzyściach płynących z Czekolady z GIANTmikrobiami, którym nie można się oprzeć. Zabawny i niezapomniany sposób na naukę o zdrowiu, nauce i przyrodzie. Wspaniały prezent dla przyjaciół, rodziny, studentów, naukowców, pracowników służby zdrowia, piekarzy, czekoladników, miłośników i wszystkich miłośników czekolady, nauki i zdrowia.

Zawiera szczegółowe szwy i drukowaną kartę edukacyjną z fascynującymi faktami.

Czekolada to pyszny i stymulujący temat. Jest produkowany z nasion Theobroma cacao, tropikalnego drzewa, które może dorastać do 50 stóp. Kakao po raz pierwszy uprawiano tysiące lat temu w Amazonii. Rdzenni mieszkańcy południowego Meksyku odkryli, jak zamienić kakao w ziemistą, pachnącą i chemicznie złożoną substancję, którą nazywamy czekoladą. Nazwa drzewa Theobroma oznacza „pokarm bogów”. Dojrzałe strąki są zbierane dla ich nasion (lub ziaren), które są fermentowane, suszone, prażone w celu usunięcia goryczy i pękane w celu uwolnienia wewnętrznego jądra, zwanego stalówką kakaową. Stalówki są następnie mielone na czekoladę.

Czekolada zawiera ponad 500 związków smakowych oraz dwa stymulanty: teobrominę i kofeinę. Są to alkaloidy, złożone związki organiczne występujące tylko w kilku roślinach. Teobromina znajduje się w kakao, orzechach kola, kamelii i kilku roślinach herbaty i kawy. Jest środkiem rozszerzającym naczynia krwionośne, moczopędnym i daje łagodniejszy efekt niż kofeina. Ludzie łatwo metabolizują teobrominę, ale jest ona trująca dla psów i kotów.

Czekolada ma zalety, takie jak wywoływanie uśmiechu. Jednak jego wpływ na organizm jest w większości nieznany, więc najlepiej zachować zdrowy sceptycyzm wobec szeroko zakrojonych oświadczeń zdrowotnych. Ciemna czekolada zawiera co najmniej 50% suchej masy kakaowej iz pewnością jest dla Ciebie lepsza niż czekolada mleczna z dodatkiem cukru.

Przez większość swojej długiej historii czekoladę pito, a nie jedzono. Ludy Olmeków, Majów i Azteków zamieniły kakao w gęsty niesłodzony napój. Używali również fasoli jako waluty. W XVII wieku Hiszpanie uznali kakao za cenny towar i wysłali je do Europy, gdzie słodzona czekolada stała się popularnym napojem, a czekoladowe domy powstały jako miejsca spotkań. Stała czekolada nie była spożywana aż do XIX wieku, kiedy to Anglicy stworzyli pierwszą tabliczkę czekolady. Następnym razem, gdy zapragniesz kulinarnego prezentu w postaci czekolady, rozważ cudowną podróż kakao i naukową teorię teobrominy. To jest materiał do przemyśleń.

Opinie

Napisz opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.

Powiązane produkty

Miska do produkcji wyrobu wyrabiania sera twarogu
50,00 PLN

Miska do produkcji wyrobu wyrabiania sera twarogu

• Dostępny
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Konewka Dzbanek ozdobny ze stali ocynk Błękitny
63,00 PLN

Konewka Dzbanek ozdobny ze stali ocynk Błękitny

• Niedostępny
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Foremka do wykrawania ciastek pierników Słoń
6,00 PLN

Foremka do wykrawania ciastek pierników Słoń

• Niedostępny
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Karmnik żeliwny poidełko dla ptaków na ścianę
69,00 PLN

Karmnik żeliwny poidełko dla ptaków na ścianę

• Niedostępny
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Zapytaj o produkt
Dodaj opinię
Maskotka Mikrob Czekolada
Twoja ocena:
Powiadom o dostępności
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl