Przystawka do zimnego wędzenia Nierdzewna Powiększ do pełnego rozmiaru

Przystawka do zimnego wędzenia Nierdzewna

Wędzenie dymem zimnym odbywa się w temperaturze do 24C. Produkty z takiego rodzaju wędzenia są bardziej wykwintne. Wędzenie zimne może trwać od kilkunastu godzin aż do 16 dni, z tym, że wędzonki nie powinny być cały czas w dymie. Generator należy włączać na 2 godziny rano i 2 godziny wieczorem lub wedle danej receptury.

Więcej szczegółów

ZWS-01

Stan: wysyłka 2-3 dni

159,00 zł

Generator dymu posiada grzałkę 110W, która to potrafi rozgrzać nasze wędzarnie do 40 stopni, dlatego do wędzenia zimnego, potrzebna jest przystawka do zimnego wędzenia. Montujemy do niej generator i podłączamy rurą spiro z komorą. Długość przewodu doprowadzającego dym, powinna mieć w przedziale ok 1,2-2m. W ten sposób możemy uzyskać temperaturę w komorze o 1-2 stopnie większą niż atmosferyczna.

Łatwa eksploatacja

Specjalna konstrukcja pozwala w łatwy sposób zainstalować generator dymu. Specjalnie wyprofilowane nóżki dają stabilość konstrukcji, a dzięki szufladzie, w prosty sposób możemy usunąć popiół wytworzony podczas pracy generatora.

By wędzenie było jeszcze prostsze

Dzięki przystawce w łatwy sposób możemy zadaptować generator dymu do swojej wędzarni. Trzeba jedynie pamiętać, że musimy zainstalować dodatkowe źródło ciepła by móc wędzić na ciepło lub gorąco.

Uwaga! W zestawie nie ma rury flexy fi 100

 

Uwagi:

Średnica komina ( przyłącza )                                               100mm
Materiał                                                                                 Stal nierdzewna
Wymiary zewnętrzne (Długość x Szerokość x Wysokość)      240mm x 250mm x 288mm
Wymiary opakowania                                                            250/250/350mm
Waga                                                                                    1 kg
Gwarancja                                                                            24 miesiące

Napisz swoją recenzję

Przystawka do zimnego wędzenia Nierdzewna

Przystawka do zimnego wędzenia Nierdzewna

Wędzenie dymem zimnym odbywa się w temperaturze do 24C. Produkty z takiego rodzaju wędzenia są bardziej wykwintne. Wędzenie zimne może trwać od kilkunastu godzin aż do 16 dni, z tym, że wędzonki nie powinny być cały czas w dymie. Generator należy włączać na 2 godziny rano i 2 godziny wieczorem lub wedle danej receptury.

Napisz swoją recenzję