Forma do ciasta 11x31 Powiększ do pełnego rozmiaru

Forma do ciasta 11x31

Blaszki wykonane są ze stali pokrytej od zewnątrz emalią, a od wewnatrz szklaną warstwą, która została poddana procesowi wypalania w piecu w temperaturze ok. 1000- 1300 °C .

Taki proces produkcji sprawia, że formy węgierskie są niezawodne.

Więcej szczegółów

B8

Stan: wysyłka 1-2 dni

48,00 zł

Blaszki nazywane przez Węgrów „ Formami Makowymi ” są niezastąpione w kuchni i mogą posłużyć nam nawet przez 20 lat i dłużej.

Tajemnicą tak długiej ich wytrwałości jest sposób w jaki są wykonane.

Przede wszystkim są wykonywane ręcznie z dbałością o każdy szczegół.

Są bardzo wytrwałe na zarysowania, a praktycznie nie można ich porysować co jest dużym ich plusem, gdyż możemy do ich bezpośredniego krojenia w blaszce używać noży bez obawy o uszkodzenie powłoki.

Następnym atutem tych blach jest ich odporność na odkształcanie się. Ciasto wyjmowane z piekarnika w tej formie jest stabilne i nie ma obawy, że może się wstrząsnąć poprzez poruszenie, co mogłoby zaważyć na jakości wypieku.

Dzięki specjalnej powłoce ( szkło ) wypieki nie przywierają do formy.

Posiadając taką blaszkę nie trzeba szybko wyjmować ciasta, czy innych potraw w obawie, że zmieni smak, ponieważ te formy nie powodują zmiany smaku, koloru i aromatu, a co najważniejsze nie musimy się już martwić metalicznym posmakiem czy zapachem.

W tych blaszkach można piec zarówno ciasta, chleby, zapiekanki jak i również potrawy mięsne czy rybne.

Formy te nadają się do pieczenia we wszystkich rodzajach piekarników, również z termoobiegiem.

Utrzymanie czystości to nie problem, do form prawie nic nie przywiera, chodź do czyszczenia można używać druciaka !

A co najważniejsze można je myć w zmywarce.

Nasze formy są unikalne, każda forma ma inny układ wzoru, przez co są one jedyne i niepowtarzalne.

 

Uwagi:

Wymiar: 11 x 31 x 5,5 ( cm )

Materiał: Stal pokryta szkłem/emalią

Kolor: granat/biel/szary

Wyprodukowano na Węgrzech

Napisz swoją recenzję

Forma do ciasta 11x31

Forma do ciasta 11x31

Blaszki wykonane są ze stali pokrytej od zewnątrz emalią, a od wewnatrz szklaną warstwą, która została poddana procesowi wypalania w piecu w temperaturze ok. 1000- 1300 °C .

Taki proces produkcji sprawia, że formy węgierskie są niezawodne.

Napisz swoją recenzję