Kociołki Węgierskie

Kociołki Węgierskie

Kociołki węgierskie umożliwiają wygodne gotowanie na wolnym powietrzu. Jest to propozycja dla tych, którzy szukają sposobów tworzenia, ciekawych nowych smaków, są znudzeni tradycyjnym grillem oraz szukają łatwości przygotowania potraw w plenerze.

Kształt kociołka zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła na całej jego powierzchni, skracając gotowanie dań i powodując, że się nie przypalają. Gotowanie nad ogniem wydobywa z potrawy wyjątkowy, wyrazisty smak. Dania takie jak zupa rybna, zupa gulaszowa, leczo, pierwotnie były gotowane jedynie w kociołku nad ogniem. Węgrzy, jako lud wędrowny potrzebowali sposobu, gotowania z dala od domu. Kociołek dawał taką możliwość. Tradycja używania tego rodzaju naczynia trwa już od kilkuset lat.

Oferujemy kociołki wykonane z blachy nierdzewnej, miedziane, lub emaliowane zawieszane nad ogniskiem w trójnogach lub ustawiane na stelażach na stole. W naszej ofercie znajdziecie Państwo również kociołki żeliwne i wykonane z żelaza, solidne i łatwe do czyszczenia.

Podkategorie


Jest 7 produktów.

  • Grid
  • List